Prezident SR besedoval o problémoch vysokých škôl a mestských samospráv

12.02.2004 Celý región

Otázky fungovania vysokých škôl a mestských samospráv dominovali v programe popoludňajšieho výjazdu prezidenta SR Rudolfa Schustera do Prešova v utorok 10. f...
Otázky fungovania vysokých škôl a mestských samospráv dominovali v programe popoludňajšieho výjazdu prezidenta SR Rudolfa Schustera do Prešova v utorok 10. februára. Hovoril o nich na oddelených stretnutiach s akademickými funkcionármi Prešovskej univerzity (PU) a s vedením mesta Prešov.

Prezident SR sa zaujímal napríklad o finančné zabezpečenie chodu PU, o podmienky na štúdium. Rektor PU František Mihina ho informoval o realizácii viacerých zámerov, ktoré by mali zlepšiť kvalitu vyučovania na PU. PU so svojimi šiestimi fakultami prechádza rozsiahlym akreditačným procesom, výsledkom ktorého má byť vytvorenie pracovísk kompatibilných so štandardmi v Európskej únii.
Primátor Prešova Milan Benč informoval hlavu štátu o zámere realizovať na území mesta viacero rozvojových aktivít, vrátane vytvorenia priemyselného parku. Schuster sa tiež zaujímal o to, ako v novej pôsobnosti mestskej samosprávy fungujú základné školy.
Schuster skončil týmito rozhovormi program pobytu v Prešove a odcestoval do Košíc.

(jj)
 

Vyberte región